Entorn

Casa La Falconera es una habitatge centenari d’estil rural completament reformat. Es troba al centre de La Morera de Montsant, el municipi més antic i amb major altitud de tota la comarca. La seva ubicació privilegiada ens permet gaudir d’unes vistes tant del nucli del municipi, com també del Parc Nacional de la Serra de Montsant.

16643397253_e25be3d1c0_o

Tota la comarca destaca per uns vins d’altíssima qualitat, sortosament La Morera forma part de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.
La DOCa Priorat,  esta formada per nou municipis amb una superfície de més de 17 mil hectàrees, de les quals 1.887 estan plantades amb vinya i cultivades per més de 600 viticultors.

La millor opció per descobrir aquets fantàstics vins, és gaudint d’una visita turística a les seves bodegues. En elles  ens mostraran tot el procés de producció, les característiques del terreny i les diferents varietats dels seus vins que podràs degustar al final de la visita.

Mapa DOQ Priorat

Per altra banda i sense restar-li importància, podem gaudir d’un dels majors atractius turístics del territori, ja que ens trobem al peus del Parc Nacional de la Serra de Montsant.

Ocupa un territori que correspon als municipis de la Morera de Montsant, Ulldemolins, Margalef, Cabacés, Cornudella de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, la Bisbal de Falset i la Figuera.

La principal característica del massís de origen calcari, es la forma abrupta y arrodonida que presenta, dibuixant un paisatge ple de coves, cims i barrancs. Al nord de la Serra flueix el riu Montsant fins arribar al pantà de Margalef.

A més a més, destaquem les nombroses ermites que es troben arreu del territori, la gran riquesa en flora i fauna i on inclús s’hi troben especies endèmiques, a part de l’infinitat d’activitats que podem practicar, com el senderisme, l’escalada, l’espeleologia i rutes amb BTT.

LaMorera---Serralada-de-la-Morera-01_20100610123204

L’oficina i seu del Parc Natural es troba a la part més alta del poble, on ens donaran tota la informació necessària sobre el Montsant i el seu entorn.

Aquest serà el nostre punt de partida i on iniciarem les excursions que ens duran a la part més elevada de la Serra, passant per camins com, el Grau de la Grallera, Grau de l’Espinos, Grau de l’Agnet, Grau dels Barrots o Grau del Carrasclet. Des d’allí ens podrem dirigir a indrets tant bonics com, El Toll de l’Ou, La Roca Corbatera, El Clot de Cirer o La Cova Santa.

Per els més atrevits, no podem deixar l’oportunitat de fer un itinerari per una Via Ferrata, recorregut el qual inclou el pas per un pont tibetà .
També cal destacar que la Serra es travessada per el GR-171.

4

Direcció sud-oest per la TV-7021 i a només cinc kilòmetres, es troba la pedania d’Escaladei, poble format al costat del antic monestir de La Cartoixa de Scala-Dei que podrem visitar. Va ser fundat al segle XII i es caracteritza per ser la primera en construir-se a la Península Ibérica.

Cartoixa_d'Escaladei_-_Façana_neoclàssica

A vuit kilòmetres de La Morera i en direcció contraria per la mateixa TV-7021, arribem a Cornudella de Montsant, segona població en importància de la comarca, on hi trobarem tots els serveis i comerços que puguem necessitar.

Després de creuar el poble i agafar la C-242 en direcció nord, hi ha el creuament que ens porta amb embassament de Siurana. Durant la temporada d’estiu es poden practicar deports aquàtics i banyar-se en les seves aigua tranquil·les.

embassament_de_siurana

Des de la mateixa presa podem fer una ruta molt bonica i senzilla. Tan sols es té que agafar el camí que rodeja el pantà i fins arribar al seu final, allí hi trobarem una piscina natural, anomenada el Toll de la Palla.

5921518

En el mateix embasament podem veure un enorme penyal de roca calcaria, sobre ell s’hi troba el poble que li don nom al pantà, Siurana. Pintoresc i considerat com un dels més bells de tota la província, declarat com a Be Cultural d’Interès Nacional amb la categoria de Conjunt Històric.

que-Unesco-del-Parc-Natural_ARAIMA20140816_0013_5

A pocs metres i seguint direcció nord des del desviament que ens porta al pantà, agafem una carretera que es fa sinuosa i inclinada, aquesta en durà fins al final de recorregut, on s’hi troba el poble de Siurana.

Durant el trajecte i als voltants del municipi podem contemplar cingles majestuosos, que fan d’aquest racó, un punt de pelegrinatge obligatori per a milers d’escaladors de tot el mon.

Centenars de vies d’escalada poden trobar-se per les seves parets, algunes d’elles considerades com les de major dificultat a nivell internacional.

100